Mediahuomiota ja Saravuoren lähihistoriaa

Luumäen luolalöydöt, Saravuori etunenässä, saivat loppuvuodesta mukavasti palstatilaa kaakon maakuntalehdissä Etelä-Saimaassa ja Kouvolan Sanomissa. Esimerkiksi Etelä-Saimaan paperiversiossa oli Saravuoren esittelemiseen käytetty kokonainen sivu. Paikalla käynyt toimittaja Ilpo Leskinen on kirjoittanut tapansa mukaan mainion, monipuolisen artikkelin.

Kevään korvalla myös Saravuoren palstan maanomistajan UPM-Kymmenen aviisi Metsämaailma esitteli ansiokkaasti Saravuoren luolastoa.

Paikallisilta ihmisiltä on tullut jonkin verran yhteydenottoja. Kiinnostavaa täydentävää tietoa Saravuoresta olemme saaneet seudulla varttuneelta  mieshenkilöltä, jonka isä ja setä ovat tavanneet pyytää luolaston vaiheilta kettuja. Taannoisina vuosikymmeninä, vielä 1980-luvullakin, ketun nahasta maksettiin nimittäin ”melko hyvää hintaa”. Ketuilla oli tapana mennä luolastoon yöksi, josta niitä sitten yritettiin aamulla häätää. Toisinaan onnistuttiin ja toisinaan ei. Kertoja mainitsee setänsä innokkaana luolamiehenä, joka on todennäköisesti kolunnut Saravuoren onkalot tarkkaan läpi.

Blogiartikkelissammekin mainitut kivilipan alla näkyvät kalastusvälineet ovat kertojan kotipaikan verkkojenselvittelypaikan muistoja, myös veneen jäänne on heidän. Niille ei enää ollut käyttöä, sillä kertojan mukaan kalat ja suuri osa pohjakasvillisuudesta käytännössä hävisi Sarajärvestä jossain vaiheessa. Tämä saattaisi selittää vähäiset oleskelun jäljet luolaston ja ylipäätään Sarajärven länsirannan vaiheilla.

Erityisesti savitaipalelaiselta Eero Kaasalaiselta on tullut paljon vihjeitä seudun muista luolista, joista julkaisemme tietoa sitä mukaa, kun ehdimme luolia dokumentoimaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s